Detta är fantastiskt goda och lättbakade frukostbullar. Bullarnas goda smak kommer från solrosfrön och det lite grövre vete- och rågkrosset.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Rör ner honung och salt. Rör ut jästblandningen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
- Blanda solrosfrön, linfrön, vetekross och rågkross. Blanda krossblandningen med degvätskan. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en lös deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1 timma.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Strö över extra vetemjöl och platta ut degen med handen, ca 20x30 cm.
- Skär degen i 12 bitar med en kniv och lägg bitarna på en bakpappersklädd eller oljad plåt.
- Låt kvadraterna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Servera gärna kvadraterna tillsammans med färskost, skinka, paprika och en kvist persilja.
Publicerat den
8 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta bröd blev en favorit som jag kommer att baka många gånger!