Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

För alla kycklingälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8-12 bitar.
  2. Blanda 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder ägget i en skål. Blanda solroskärnorna, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  3. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i ägget och sist i solrosblandningen.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek på låg värme tills paneringen blivit gyllenbrun.
  5. Servera gärna sallad och pasta, ris eller potatis.

Kommentarer (1)

  • ksimon 21 oktober 2011

    Otroligt gott! Men jag gjorde den vegetarisk med quorn och mjöl med fibrer i. Till och med inbitna köttätare uppskattade detta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.