Spenat är gott i kombination med lax i den här pajen som har solroskärnor i pajskalet
Instruktioner
- Ugn 225°
- Lägg solroskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll.
- Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 26 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
- Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
- Skölj, dela och skär fänkål och selleristjälkar i tunna skivor. Dela, skölj och skär purjolöken i skivor. Skölj spenaten och låt den rinna av. Fräs fänkål, selleri och purjolök i smör i en stekpanna tills grönsakerna blir mjuka, cirka 5 minuter.
- Tillsätt spenaten i slutet av stekningen och rör ner dillen. Salta och peppra lätt. Fördela i pajskalet.
- Vispa samman ägg och matlagningsgrädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
- Låt pajen svalna något. Rulla ihop laxskivorna till rosor och lägg runt pajens kant.
- Dekorera med dillkvistar. Lägg spenat i mitten. Servera med sallad.
- Lycka till!
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar