Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrospaj med lax och babyspenat

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Spenat är gott i kombination med lax i den här pajen som har solroskärnor i pajskalet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Lägg solroskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 26 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
  5. Skölj, dela och skär fänkål och selleristjälkar i tunna skivor. Dela, skölj och skär purjolöken i skivor. Skölj spenaten och låt den rinna av. Fräs fänkål, selleri och purjolök i smör i en stekpanna tills grönsakerna blir mjuka, cirka 5 minuter.
  6. Tillsätt spenaten i slutet av stekningen och rör ner dillen. Salta och peppra lätt. Fördela i pajskalet.
  7. Vispa samman ägg och matlagningsgrädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  8. Låt pajen svalna något. Rulla ihop laxskivorna till rosor och lägg runt pajens kant.
  9. Dekorera med dillkvistar. Lägg spenat i mitten. Servera med sallad.
  10. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.