Supergoda!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölk och matolja till fingervärme. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt rostade solroskärnor, salt och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.
- Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Lägg degen i en 30 x 40 cm stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Platta ut degen så att den täcker hela långpannan.
- Skär degen i rutor med en oljad vass kniv. Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter.
- Pensla degen med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 15-20 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.
- Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går att frysa.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott bröd o smidigt att göra. Blir en favvo hos oss! Annica.
Lätt att baka, och degen blev elastisk och fin. Men tyvärr var det lite torrt i mitt tycke. Nästa gång provar jag att göra en polish (fördeg) eller kanske med vetesurdeg och ser om det blir saftigare.