Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosrutor

 
  • Serverar: 24-30 portioner
Skriv ut

Baka i god tid och frys in. Värm dem gärna lite när det är dags för servering, som nybakat. Blir 24-30 rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37º. Häll lite mjölk i bunken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, frön, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta samman till en smidig deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa under bakduk på dragfri plats ca 40 minuter.
  4. Tryck ut degen i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Markera rutor med en degskrapa och låt jäsa under bakduk 30-35 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Skär eller bryt brödet i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.