Baka i god tid och frys in. Värm dem gärna lite när det är dags för servering, som nybakat. Blir 24-30 rutor.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37º. Häll lite mjölk i bunken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, frön, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta samman till en smidig deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa under bakduk på dragfri plats ca 40 minuter.
- Tryck ut degen i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Markera rutor med en degskrapa och låt jäsa under bakduk 30-35 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Skär eller bryt brödet i rutor.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar