Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrostekakor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Uppfann dessa ikväll och de blev jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke och häll över det 37-gradiga vattnet. Rör tills det löst sig helt. Tillsätt filmjölken och margarinet och rör ihop.Ha i sirapen, solroskärnorna och alla kryddorna tillsammans med rågsikten. Tillsätt vetemjöl special i omgångar och känn på degen efter varje gång - den ska klibba lite på fingret, då är det nog med mjöl! Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Tag upp och arbeta smidig. Dela i två lika stora delar. Dela varje del i 9 bitar och platta ut till tekakor (ca 0,5 - 1 cm tjocka). Lägg på bakpappersklädda plåtar och nagga dem. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. (Om man vill kan man pensla tekakorna med vatten och strö över lite solroskärnor, men jag tyckte inte det behövdes.) Grädda mitt i ugnen i 225* (varmluftsugn 200*) tills de är gyllenbruna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.