Långpannekaka, ljus botten med rosa glasyr, garnerat med kokos.
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
Tillsätt vaniljsockret i äggvispet samt omväxlande mjöl och mjölk. Rör ner det smälta smöret.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda i ugn 200 grader ca 13 minuter (ska nästan vara färdiggräddad) + 3 minuter med glasyren.
- Glasyr: smält smöret, när ca 10 minuter av gräddningstiden har gått. Blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt det i smöret, rör om. Tillsätt saft (röd) koncentrat (oblandad) , jag har valt åkerbärssaft.
- Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla lite , ca 3-4 minuter.
- Ta ut kakan och strö direkt över med kokos. Låt kakan kallna. Skär i lagomt stora bitar.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Absolut bästa kakan, hela familjen älskade den!
Ser att du hittat mitt recept. Detta recept har jag skapat och fler av mina recept hittar du på www.kokaihop.se :)