Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarbitar i långpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

Långpannekaka, ljus botten med rosa glasyr, garnerat med kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt vaniljsockret i äggvispet samt omväxlande mjöl och mjölk. Rör ner det smälta smöret.
  2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda i ugn 200 grader ca 13 minuter (ska nästan vara färdiggräddad) + 3 minuter med glasyren.
  3. Glasyr: smält smöret, när ca 10 minuter av gräddningstiden har gått. Blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt det i smöret, rör om. Tillsätt saft (röd) koncentrat (oblandad) , jag har valt åkerbärssaft.
  4. Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla lite , ca 3-4 minuter.
  5. Ta ut kakan och strö direkt över med kokos. Låt kakan kallna. Skär i lagomt stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jennt 25 mars 2011

    Absolut bästa kakan, hela familjen älskade den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.