Gardera med bakplåtspapper så slipper du eventuell toscakräm på plåten. Kombinationen av len vetedeg med doft av kardemumma och det knapriga toscatäcket gör bullarna helt gudomliga.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
- Finfördela jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Blanda ner resten av degvätskan, socker, salt och kardemumma.
- Blanda i det mesta av mjölet (spara ½ dl till utbakningen) och arbeta eller kör till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Täck och låt degen jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samtliga ingredienser till toscatäcket i en kastrull. Rör om och låt den sjuda ca 1 minut på svag värme. Ställ åt sidan.
- Sätt 36 pappersformar på en plåt med bakplåtspapper.
- Dela degen på mitten. Kavla degen i två omgångar, ca 35x50 cm. Bred ut det rumsvarma smöret och strö över socker och kardemumma.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 18 bitar, ca 3 cm breda. Lägg bullarna i formarna. Låt jäsa övertäckta 30-40 minuter.
- Pensla med uppvisat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Fördela toscasmeten över bullarna och grädda ytterligare 6-7 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar