Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarbullar med toscatäcke

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Gardera med bakplåtspapper så slipper du eventuell toscakräm på plåten. Kombinationen av len vetedeg med doft av kardemumma och det knapriga toscatäcket gör bullarna helt gudomliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
  2. Finfördela jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Blanda ner resten av degvätskan, socker, salt och kardemumma.
  3. Blanda i det mesta av mjölet (spara ½ dl till utbakningen) och arbeta eller kör till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Täck och låt degen jäsa 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samtliga ingredienser till toscatäcket i en kastrull. Rör om och låt den sjuda ca 1 minut på svag värme. Ställ åt sidan.
  5. Sätt 36 pappersformar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Dela degen på mitten. Kavla degen i två omgångar, ca 35x50 cm. Bred ut det rumsvarma smöret och strö över socker och kardemumma.
  7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 18 bitar, ca 3 cm breda. Lägg bullarna i formarna. Låt jäsa övertäckta 30-40 minuter.
  8. Pensla med uppvisat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  9. Fördela toscasmeten över bullarna och grädda ytterligare 6-7 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.