Dessa fruktiga och lätta jordgubbsbakelser passar perfekt för heta sommareftermiddagar. Servera dem gärna med läskande iskaffe.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver väl. Rör ihop matfett, socker och vaniljsocker til en porös smet. Rör efterhand ner äggen, ett i taget, salt, mjölblandningen och mjölken.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper och häll på smeten. Baka i ugnen i 20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Vänd upp kakan på ett galler och ta bort bakplåtspappret. Låt kakan svalna.
- Vispa grädden med ½ dl socker. Blanda kesellan med 1 dl socker. Doppa gelatinet i kallt vatten och krama ur det. Värm det med 1 msk vatten tills det är upplöst. Blanda ner gelatinet i kesellan matskedsvis. Rör om. Blanda ner hälften av grädden i kesellan och häll den andra hälften i en sprits.
- Bred kesellasmeten på tortbottnen. Halvera jordgubbarna och lägg på dem. Värm upp marmeladen och pensla den över tårtan. Skär i 20 bitar, garnera med grädde.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar