Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarens bästa bakelser

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa fruktiga och lätta jordgubbsbakelser passar perfekt för heta sommareftermiddagar. Servera dem gärna med läskande iskaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver väl. Rör ihop matfett, socker och vaniljsocker til en porös smet. Rör efterhand ner äggen, ett i taget, salt, mjölblandningen och mjölken.
  2. Täck en långpanna med bakplåtspapper och häll på smeten. Baka i ugnen i 20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Vänd upp kakan på ett galler och ta bort bakplåtspappret. Låt kakan svalna.
  3. Vispa grädden med ½ dl socker. Blanda kesellan med 1 dl socker. Doppa gelatinet i kallt vatten och krama ur det. Värm det med 1 msk vatten tills det är upplöst. Blanda ner gelatinet i kesellan matskedsvis. Rör om. Blanda ner hälften av grädden i kesellan och häll den andra hälften i en sprits.
  4. Bred kesellasmeten på tortbottnen. Halvera jordgubbarna och lägg på dem. Värm upp marmeladen och pensla den över tårtan. Skär i 20 bitar, garnera med grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.