Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarens marängtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Alla sommarens bär får plats i denna vackra, kalorisnåla tårta. Fyllningen är både krämig och uppfriskande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och smörj den vaxade sidan med matfett.
  2. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp. Blanda ner sockret och bakpulvret, lite i taget. Rör tills det är lätt att forma bestående toppar av smeten. Rör försiktigt ner florsocker och färskpressad citronsaft.
  3. Använd baksidan av en sked eller en sprits och forma marängen till en cirkel, ca 22 cm i diameter, på bakplåtspappret. Gör även en kant på marängbottnen genom att spritsa marängsmet i ett yttre skikt längs med kanten på bottnen. Fyllning och garnering förblir då lättare på sin plats.
  4. Baka marängen i ugnen tills den börjar bli gyllene, ca 1 timma och 15 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen torka i ugnen ytterligare en timma.
  5. Fyllningen: Blanda philadelphiaost, kesella, strösocker och sylt i en matberedare eller mixer. Ansa och skiva ev bären. Lägg fyllningen i mitten på marängbottnen och garnera med bär. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.