Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommargryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt fräsch sommargryta med färska örter, champinjoner & kokta nyskördade primörer!

Ingredienser

Instruktioner

Strimla snitzeln & fräs i lite olja + en klick smör i en större gryta tills de fått fin färg. Häll på vatten så det precis täcker köttet, tillsätt buljongtärningen + lök (hela lökar + del av skaften i strimlor) + kryddor. Brässera under lock ca 40 min, häll på mer vatten då & då vid behov. Tillsätt sedan grädden & låt småputtra 5 min. Smaka av med salt & peppar, red av med vetemjöl uppvispat med lite vatten. Servera till nypotatis med nyupptagna små morötter, lättkokta i saltat vatten samt minimajs! riktigt gott & somrigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.