Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkaka

En fika i bersån bland äppelträd och doftande kaprifol är som sinnebilden för svensk sommar. Och det finns nog inget vi uppskattar mer här i Sverige än vår sommar och att fika. En sommarkaka kommer att förhöja upplevelsen ytterligare, fantastiskt saftig med traditionella smaker som havre, äpple och kanel. Tacksamt är också att gör kakan i en långpanna, då räcker den till många personer, eller kan enkelt frysas in och tas fram när fikasuget sätter in. För att lyxa till de lite extra, servera med vaniljglass eller vaniljsås. Prova att göra en sommarkaka med kokos och hallon istället, en given succé även det!


Ugn 200° + 175°C Sätt ugnen på 200°C. Täck en långpanna (30 x 40 cm), med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet. Bred ut smeten i långpannan. Fördela fyllni...

16-20
4

Ugn 175º. Smörj en ugnssäker form med måtten 20x30 cm och bröa den med glutenfritt ströbröd eller Po-fiber. Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen med en gaffel...

3

Sätt ugnen på 175º. Skär jordgubbarna i små bitar. Smält smöret. Hacka chokladen. Låt den smälta i det heta smöret, rör om väl. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör ner detta i chok...

2

Rör ihop alla ingredienser och häll i en bröad långpanna. Smeten är seg men försök ändå stryka ut hela smeten i långpannan. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och "strö" över smeten. Strö sed...

30 min
1
1

Förbered genom att smörja formen,24 cm, och bröa den med cocos och ströbröd.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna och blanda i grädden. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda...

1 h 30 min

Vispa ägg och socker. Blanda ner övriga ingredienser. Bred ut i smord långpanna. Blanda ingredienserna till “toppingen” och klicka ut över smeten. Grädda i 225° i 15 min. Skär i rutor....

20-30
12

Sätt ugnen på 175 grader Lägg mjölet på bakbordet samt sockret och vaniljsockret ovanpå. Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet och violaromen. Låt degen vila 30 min i kylskåpet. Kavla...

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet. Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten. Glasyre...

40 min
35-40
2

Blanda de övre 7 ingredienserna i en skål och blanda till en jämn smet. Smöra och bröda en långpanna och bred ut kakdegen jämnt. Blanda sedan de 4 nedanstående ingredienserna till en glasyr och bre...

30

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda mjöl och florsocker i en skål och vispa äggvitorna porösa i en annan. Tillsätt sockret matskedsvis under vispningen. Blanda ner vanilj och mandelessens och till si...

16

Blanda 125 g av smöret med ägget och rivet citronskal, saltet samt 1/3 dl av sockret. Tillsätt litet av mjölet. Lös jästen i knappt 1 dl 37-gradigt vatten och rör ner detta i blandningen. Tillsätt...

1 h 30 min
5-10
3

1. Förvärm ugnen till 170 grader. Lägg smör och socker i en skål och vispa den krämig och luftig. 2. Sila ner vetemjölet och majsmjölet i skålen. 3. Forma degen med händerna till en mjuk, rund...

12

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under kraftig vispning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken...

8-10

Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret och äggen, ett i taget Blanda sedan ner mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är slät. Täck en liten långpanna eller gratängform med bakplåtspapper...

30 min
24

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk, margarin och ägg och rör ihop. Häll smeten i en långpanna . Smält margarin och blanda i övriga ingredienser och rör om. Bred ut på smeten som ä...

25 min
30
1

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mandel och ricotta. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cen...

10 min
8

Sätt ugnen på 200 grader, 225 grader om du inte har varmluftsugn. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Täck en långpanna med pakplåtspapper och bred sen ut smeten öve...

20

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform, ca 22 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och fläd...

10-12

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt matfett och filmjölk. Blanda kakao, bakpulver och mjöl. Mosa bananerna. Rör ned mjölblandningen och bananerna i smeten o...

1

Vispa ägg och socker tills det blir vitt, pösigt och lätt i konsistensen. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll i smord och bröad (gärna kok...

1

Rör matfettet vitt och pösigt med sockret. Tillsätt äggulorna en i sänder. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned det i smeten. Rör med träsked så att kaksmeten blir jämn. Smörj en form, 20-22 cm i...

12-16

vispa ägg och socker vitt och pösigt. rör nervetemjölet.bred ut smeten på bakpapper i långpanna 30x40 cm stö över bären. hyvla över smöret med osthyvel stö över råsocker ställ in i ugnen på 200 g...

50 min
16

Hacka ihop mjöl, socker och rumsvarmt smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till em smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm/diam. Låt degen vila i kyl...

12-14
1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda margarin eller smör, socker och vetemjöl till en deg. Låt degen vila kallt i minst 1 timme. Rulla ut degen till en lång längd och dela den i 20 jämnstora bitar....

20
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.