Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkaka med bär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här receptet kom till när jag på jobbet läste brutalt fel i en kokbok. Tyckte det var synd att slänga smeten och hällde i långpanna och strödde bär över. Tur att jag gjorde det! Tips på hur man kan variera kakan finns längst ner!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker tills det blir vitt, pösigt och lätt i konsistensen. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll i smord och bröad (gärna kokos) form. Strö de frysta bären över, det ska vara riktigt fullt. Grädda i 200 20-25 min eller till kakan får färg. Låt svalna och servera med fluffig vaniljsås.
  2. ALTERNATIV: Tillsätt 6 msk kakao och använd enbart hallon. Tillsätt 1½ - 2 msk kanel och strö över hackade äpplen och bananer. Tillsätt 1½ - 2 msk kardemumma och strö bara hackade äpplen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.