Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkaka med flädersmak

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Fläderns doftande klasar får oss att känna att det är sommar. Fira detta med den här mjuka kakan, som får sin friska och spännande smak av just flädersaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och flädersaften. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt den kallna.
  4. Gör glasyren. Rör florsocker, citronsaft och vatten till en slät glasyr.
  5. Bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med citrusskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.