Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkaka med mandel

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En lite nyttigare kaka. Den innehåller mindre än 2% fett!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda mjöl och florsocker i en skål och vispa äggvitorna porösa i en annan. Tillsätt sockret matskedsvis under vispningen. Blanda ner vanilj och mandelessens och till sist mjöl- och florsockerblandningen. Häll smeten i en smord springform med hål i mitten. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter tills kakan är fast men ändå lite fjädrande.
  3. Stjälp upp kakan så att ovansidan vänder uppåt och låt svalna på galler. Lägg vaniljglass i mitten och garnera med jordgubbar eller säsongens frukter.
  4. TIPS: Kakan innehåller mindre än två procent fett. Den ska bakas i en springform med hål i mitten, annars blir sidorna på kakan torra innan den är färdiggräddad inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.