Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkaka till många

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Rekordenkel långpannekaka som fylls med rabarber och bär. Hyvlat smör och pärlsocker ger ytan härlig krispighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200° + 175°C
  2. Sätt ugnen på 200°C. Täck en långpanna (30 x 40 cm), med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet. Bred ut smeten i långpannan.
  4. Fördela fyllningen över och hyvla över det kalla smöret. Strö över socker.
  5. Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175°C och grädda 20-30 minuter.
  6. Ta ut kakan, låt den svalna och skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • drNina 26 maj 2011

    Mmmm...GOTT! Krispigheten på ytan är mumma. Samma kaka kan göras med äpplen+kanel istället för rabarber och jordgubbar :)

  • annto2 9 juni 2011

    Hej! Smaken var jättegod men kakan blev platt. Skall det vara bakpulver i eller gjorde jag något annat fel?

  • HildeQ 8 juli 2011

    Inte dumt alls! Försöker med mer socker ovanpå nästa gång och lite mindre socker i smeten. @drNina: Äpple och kanel är aldrig fel! Tänkte även prova med hasselnötter, farinsocker och kanel. @annto2: Genom att vispa agg & socker får man luft i smeten. Själv brukar jag vispa ägg & socker med elvisp så länge smeten ljusnar och tjocknar. Därefter tar jag handvispen och blandar försiktigt i mjölet utan att vispa.

  • Bellapw 24 juli 2012

    Enkel, snygg och god kaka. Mkt uppskattad!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.