Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkakor med viol

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Underbart god kaka med lätt touch av viol. Riktigt somriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Lägg mjölet på bakbordet samt sockret och vaniljsockret ovanpå. Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet och violaromen. Låt degen vila 30 min i kylskåpet.
  2. Kavla ut degen ca ½ cm tjock och stansa ut kakor. Lägg på plåt och grädda i ca 10 minuter. Håll koll på dem, de kan gärna bli lite gyllene i kanterna, men inte mer. Låt dem kallna helt på galler.
  3. Rör smöret mjukt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och hushållsfärgen. Blanda väl. Om smörkrämen är väldigt lös så kan man låta den stå i kylen i 20-30 minuter. Spritsa eller bred ut smörkrämen på hälften av kakorna och para ihop dem med resten.
  4. Går utmärkt att frysa när de är klara.
  5. Tips: Man kan även byta ut smakerna lite, man kan byta ut essensen i kakorna mot rivet skal från ½ citron och droppa i violessens i smörkrämen istället. Det är också jättegott!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • recepttorka 23 maj 2012

    var hittar man violarom?

  • Rosageisha 24 maj 2012

    Recepttorka: Här finns violarom http://borgebykryddgard.jetshop.se/viol-arom-p-727-c-130.aspx

  • Amika 24 maj 2012

    Åh, tack Rosageisha för att du svarade på frågan åt mig! :) Jag brukar alltid köpa aromer från Borgeby. :) Jättebra online shop. Men jag tror att man om man bor i stockholm även kan köpa det på essensfabriken. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.