Underbart god kaka med lätt touch av viol. Riktigt somriga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Lägg mjölet på bakbordet samt sockret och vaniljsockret ovanpå. Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet och violaromen. Låt degen vila 30 min i kylskåpet.
- Kavla ut degen ca ½ cm tjock och stansa ut kakor.
Lägg på plåt och grädda i ca 10 minuter. Håll koll på dem, de kan gärna bli lite gyllene i kanterna, men inte mer.
Låt dem kallna helt på galler.
- Rör smöret mjukt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och hushållsfärgen. Blanda väl.
Om smörkrämen är väldigt lös så kan man låta den stå i kylen i 20-30 minuter.
Spritsa eller bred ut smörkrämen på hälften av kakorna och para ihop dem med resten.
- Går utmärkt att frysa när de är klara.
- Tips: Man kan även byta ut smakerna lite, man kan byta ut essensen i kakorna mot rivet skal från ½ citron och droppa i violessens i smörkrämen istället. Det är också jättegott!
Publicerat den
23 maj 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
var hittar man violarom?
Recepttorka: Här finns violarom http://borgebykryddgard.jetshop.se/viol-arom-p-727-c-130.aspx
Åh, tack Rosageisha för att du svarade på frågan åt mig! :) Jag brukar alltid köpa aromer från Borgeby. :) Jättebra online shop. Men jag tror att man om man bor i stockholm även kan köpa det på essensfabriken. :)