Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarkyckling i paket

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förbered snabbt grillmiddagen till kvällen. Den här somriga kombinationen av kyckling, majs, morötter och potatis kommer alla att tycka om.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Hetta upp grillen till medelvärme. Koka upp lättsaltat vatten i en panna, lägg i potatisarna och koma dem fem minuter. Låt dem rinna av. Dela majskolvarna i tolv bitar. Skala och halvera morötterna.
 2. Klipp ut fyra bitar aluminiumfolie som är 45x30 cm. Spreja varje bit med olja. Blanda barbecuesås, honung och timjan. Lägg ett kycklingbröst, tre bitar majskolv, en fjärdedel av morötterna och fem potatishalvor på varje foliebit. salta. Häll såsen över kycklingen.
 3. Vik ihop foliet ovanpå varje portion och vik sedan ihop kanterna så att paketen är helt tillslutna. Se till så att det finns mycket luft inuti paketen.
 4. Lägg foliepaketen på grillen och lägg på locket. Grilla tio minuter, vänd paketen och grilla ytterligare 15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Lägg upp på tallrikar och vik upp paketen så att de ångar av innan de ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • Mackakreta 12 juli 2013

  Glömde fota.. Receptet fick godkänt, grannarna gjorde något liknande dagen efter. Dom hade redan ätit, så de provsmakade bara. Hade inte vanlig BBQ-sås, men lite hopkok av de liknande BBQ-såser jag hade, lite grillolja, och så hade jag ett halvt äpple jag la i samt en delad lök. Paketet stod kanske 40 minuter på grillen under lock, vi vände det aldrig.

 • Mackakreta 12 juli 2013

  Glömde ge betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.