Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarlaxpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Läcker och matig laxpaj med smak av dill och pepparrot.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta samman mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och knåda till en smidig deg, gärna i matberedare. Låt vila svalt ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Klä degkanten med en folieremsa så att den inte sjunker ner. Förgrädda pajskalet i 15 min. Fördela hälften av osten i det förgräddade pajskalet och täck med laxskivorna, ta undan en skiva för garnering. Strö över resterande ost. Blanda samman ägg, mjölk, dill, pepparrot, kesella och svartpeppar och häll över. Grädda pajen i 30 min. Garnera med en laxros, några citronskivor och en dillkvist vid serveringstillfället.

Kommentarer (2)

  • maritat 24 augusti 2008

    Blev populär som förrätt vid kräftskivan rekomenderas varmt. Alla ville ha receptet tack för att du delar med dig av det.

  • Grillat 15 mars 2010

    Helt OK. Kände väldigt lite smak av laxen eftersom det var så mycket dill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.