Instruktioner
Knåda ihop alla ingredienser till en slät pajdeg.
Tryck ut den i en pajform och nagga i botten.
Lägg en aluminiumfolie remsa efter degkanten, så håller sig kanten uppe under gräddningen.
Grädda i ca 10-12 minuter på 175 grader och utan innehåll.
Vispa ihop vaniljkrämen och ställ in den i kylen under tiden pajskalet gräddas. Låt kallna en stund efter gräddning.
Skala och skär rabarberna i små bitar och strö över med strösocker i lagom mängd efter den sötma man vill ha. Jag använde till 4 stjälkar rabarber ca 1 dl strösocker.
Snoppa jordgubbarna, skölj och skär i skivor.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vispa ner lite eftersom av strösockret i äggvitan.
Tillsätt sist jordgubbsmousse pulvret.
När pajskalet kallna något bred ut vaniljkrämen i botten på skalet.
Strö ut rabarberna över vaniljkrämen. Likaså jordgubbarna.
Strö över lite mera strösocker om man behöver.
Spritsa sist på marängen som ett lock över pajen.
Grädda pajen i ca 10 minuter (eller tills marängen börjat fått färg) i mitten av ugnen i 175 grader.
Minska sedan temperaturen till 125 grader och grädda ytterligare i ca 15-20 minuter tills rabarberna känns mjuka och marängen torkat något.
Serveras gärna med vaniljglass till.