Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarpaj i det gröna

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

"En paj jag svängde ihop en sommar då det var dags för picknick i solen. Solrosfröna gör att pajen får en nötig härlig smak. Servera gärna med bröd och sallad."

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en mixer. 2. Ställ degen i kylen i en halvtimme. 3. Ta fram den och klä en pajform. 4. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen. 5. Tina spenaten om den är fryst och krama ur vätskan. Strimla skinkan, blanda ner detta i spenaten och tillsätt solrosfrön. 6. Bred ut massan i pajskalet. Strö rikligt med timjan över. 7. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar. 8. Häll blandningen i pajen. 9. Sätt in i ugnen, i samma temperatur, ca 30 minuter. Vill man ha ost på läggs denna på de sista 10 minuterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.