Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarpudding

(1 kommentar)  
 • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

215 kalorier per portion Den här puddingen är en riktig favorit sommartid när det finns överflöd av färska bär och dessutom är den nyttig eftersom den är så gott som fettfri.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skär av kanterna på brödet och täck botten och sidorna av en form på 1,2 liter med skivorna. Passa ihop dem tätt och skär bort det överflödiga. Spara så mycket bröd att det räcker till att täcka puddingen med.
 2. Lägg bären utom hallon och jordgubbar i en kastrull med sockret och vattnet. Värm upp försiktigt tills frukten avger sin saft och sockret smälter.
 3. Lyft av kastrullen. Tillsätt resten av bären.
 4. Låt dem rinna av i en tät sil och spara saften. Lägg bären i formen med hälften av saften och täck med resten av brödskivorna.
 5. Lägg plastfolie på puddingen, ställ en tyngd ovanpå och kyl över natten. Kyl den resterande saften separat.
 6. Ta av tyngden och dra en kniv runt innerkanten, stjälp upp puddingen på ett serveringsfat genom att skaka försiktigt på formen så att puddingen lossnar. Om brödet inte är jämnt genomdränkt med fruktsaft så häll på av den sparade saften,
 7. Dekorera puddingen med bär och servera vaniljyoghurten till.

Kommentarer (1)

 • svengelsk 4 januari 2011

  Jag gör sommar pudding ett par gånger om året. Numera varvar jag jag bröd och kompott i en skål och tycker det är godare och förståss mycket enklare. Det är viktigt att puddingen får stå några timmar. Tycker bäst om den traditionella fyllningen 1 del hallon , 1/2 del räda vinbär och 1/4 del svarta. Det är min favorit bland engelska puddingar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.