Här har mandlarna hamnat i en gräddad glasyr ovanpå den stora vetebullen istället för inuti.
Naturligtvis blir den extra god med hemlagad vaniljkräm som fyllning.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna till fingervärme.
Häll den över jästen och rör sedan ner salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en deg.
Låt den jäsa övertäckt i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skålla, skala och flisa mandlarna.
Blanda socker, grädde, citronskal och mjöl och koka upp under omrörning. Rör till sist ner mandelflisorna.
- Arbeta degen smidig och kavla ut den till en rund kaka. Låt den jäsa övertäckt på en plåt i ungefär 20 minuter.
Bred sedan ut glasyren över den och grädda i ungefär 20 minuter.
Vispa vaniljvisp undertiden.
- Låt semlan kallna övertäckt och skär sedan upp den, bred ut vaniljvisp på underdelen. Lägg på överdelen igen och ställ kallt fram till servering.
Publicerat den
5 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar