Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsylt

 
Skriv ut

Perfekt pannkakssylt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären. Halvera eller skiva jordgubbarna. Tag undan 1 dl av sockret, resten blandas med bären i en gryta. Värm långsamt tills det börjar koka.
  2. Koka därefter under omrörning i 10 minuter. Blanda pektinet med fruktsockret och rör ner i sylten och koka i ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Följ anvisningarna på förpackningen. Skumma sylten väl och häll därefter upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
  4. *Den större mängden om man vill ha en fast sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.