Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörja en rund form med löstagbara kanter och sätt ugnen på 180°C. Vispa pösigt smör, socker och salt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl med potatismjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen och mjölk i smörsmeten och blanda om väl. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär den i 2 - 3 bottnar. Du kan frysa in bottnarna och använda senare.
  2. Gör fromage enligt anvisningar på förpackningen. Lägg bär på botten av en djup skål. Häll över fromage. Lägg 1 botten ovanpå. Ställ i kylskåpet i 1 timme. Vänd tårtan på en tallrik och strö över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.