Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med bär och grädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En sommartårta med luftiga chokladbottnar fyllda med krusbär och garnerad med hallon. I mitt tycke kan det inte bli bättre än så här!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och rör ned det i äggvispet. Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten, 24 cm i diameter med löstagbar kant. Smörj kanterna på formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär kakan i tre bottnar.
  3. Fyllning: Lägg rensade krusbär i en kastrull och låt dem stå på låg värme tills de börjar bli mosiga. Rör ned socker och låt allt sjuda sakta tills så mycket vätska kokat bort att sylten går att lägga i en tårta. Sylten stelnar litet till när den kallnar, så helt tjock behöver den inte vara när den är varm. Den ska vara kall när den läggs i tårtan.
  4. Vispa grädden. Lägg krusbärssylt och några skedar vispad grädde mellan tårtbottnarna. Täck tårtan och kanten med ett tunt lager grädde. Garnera med hallon och ev några skedar krusbärssylt samt dekorativa klickar av vispad grädde runt kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.