Här är en jättebra tårta som delas i tre bottnar och fylls t ex med ett lager vanilj och ett med mosade jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en slät 2- liters form.
- Vispa ägg och socker mycket pösigt.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Rör ner det försiktigt i smeten och blanda varsamt men väl.
- Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter.
- Kakan skall vara torr i mitten - prova med en sticka.
Låt kakan stå kvar i formen en liten stund stjälp sedan upp den på sockrat papper och låt kallna.
- Dela i tre bottnar.
- Vaniljfyllning:
Vispa ihop tårtfyllningen med mjölk och låt stå i kylen en stund.
- Jordgubbsfyllning:
Mosa jordgubbarna med florsocker och blanda med lite av vispgrädden till garneringen.
- Bred tårtfyllning på en tårtbotten.
Täck med nästa botten och bred över jordgubbsmoset.
Lägg på den sista tårtbotten och täck hela tårtan med vispgrädde.
- Gör chokladplattor enligt tipset nedan (eller köp färdiga plattor) och täck tårtkanten med dem.
Dekorera med delade jordgubbar.
Avsluta med flaggströssel och flaggor.
- Tips!
Dekorativa chokladplattor kan man göra genom att smälta vit eller mörk choklad (över vattenbad eller i mikro).
Stryka ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt och när den nästan stelnat - skär man ut plattor med vass kniv.
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar