Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med jordgubbar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Här är en jättebra tårta som delas i tre bottnar och fylls t ex med ett lager vanilj och ett med mosade jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en slät 2- liters form.
  3. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt i smeten och blanda varsamt men väl.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter.
  6. Kakan skall vara torr i mitten - prova med en sticka. Låt kakan stå kvar i formen en liten stund stjälp sedan upp den på sockrat papper och låt kallna.
  7. Dela i tre bottnar.
  8. Vaniljfyllning: Vispa ihop tårtfyllningen med mjölk och låt stå i kylen en stund.
  9. Jordgubbsfyllning: Mosa jordgubbarna med florsocker och blanda med lite av vispgrädden till garneringen.
  10. Bred tårtfyllning på en tårtbotten. Täck med nästa botten och bred över jordgubbsmoset. Lägg på den sista tårtbotten och täck hela tårtan med vispgrädde.
  11. Gör chokladplattor enligt tipset nedan (eller köp färdiga plattor) och täck tårtkanten med dem. Dekorera med delade jordgubbar. Avsluta med flaggströssel och flaggor.
  12. Tips! Dekorativa chokladplattor kan man göra genom att smälta vit eller mörk choklad (över vattenbad eller i mikro). Stryka ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt och när den nästan stelnat - skär man ut plattor med vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.