Finns det något somrigare än en riktig jordgubbstårta? Genom att tillsätta gelatin utrört i iMat till Oatly vaniljsås får du en härlig vaniljkräm.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt iMat.
Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i välsmord och bröad form ca 20 cm diameter, grädda i ugn vid 175°C i 30-40 minuter.
Låt kakan svalna innan den delas i tre skivor.
- Vaniljkräm:
Värm 2 msk iMat försiktigt och smält gelatinbladet däri.
Vispa vaniljsåsen och tillsätt iMat med det smälta gelatinbladet i.
- Fyllning och dekoration:
Skiva jordgubbarna på höjden och spara alla hela fina skivor till dekoration. Mosa jordgubbsresterna med gaffel och blanda det med övrig sylt.
- Fördela sylten mellan skikten och avsluta med att lämna toppen orörd.
- Jämna till tårtans kant genom att stryka ett tunt lager sylt runt om tårtan med hjälp av till exempel en stekspade. Tryck på jordgubbsskivorna runt om tårtan.
- Ställ tårtan i kylen medan vaniljkrämen färdigställs.
- Ta ut tårtan ur kylen och fördela vaniljkrämen på toppen.
Placera hallon i en cirkel mitt på tårtan och skivor av jordgubbar utanför cirkeln.
- Strö hackad mynta på kanten och den är färdig att serveras.
Publicerat den
30 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar