Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med marängbotten

 
Skriv ut

Gjorde denna till min födelsedag, supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna mycket hårt. Tillsätt 1 dl av sockret i taget och vispa under tiden. Vänd försiktigt ner rice krispies.
  2. Bred ut smeten i en stor rundel på en plåt med bakplåtspapper. Markera mitten av tårtan så att kanten runt blir lite högre. Grädda i 2 timmar på 125 grader.
  3. Blanda allt till äggsmörkrämen utom smöret i en gryta. Värm försiktigt under ständig omrörning. Ta av värmen när den börjar tjockna. Tillsätt smöret klickvis medan krämen svalnar. Låt sedan krämen kallna helt i kylen.
  4. Bred krämen på bottnen. Fyll på med lite jordgubbar Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med resten av jordgubbarna och pudra med lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.