Vem kan motstå en sockerkakstårta fylld med grädde och söta bär. Prova den här läckra varianten.
Instruktioner
- Smörj två bakformar, ca 20 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smält margarin, socker och ägg. Blanda samman mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsmeten. Vispa ner rivet citronskal.
- Portionera upp kaksmeten i de två förberedda formarna. Slå formarna lätt mot underlaget så att luftbubblor försvinner.
- Grädda nederst i ugnen cirka 35 minuter tills kakorna har höjt sig och fått en fin, gyllene färg. Vänd upp på ett galler och låt svalna.
- Vispa grädden och portionera upp den i två skålar. Blanda ner bananhacket i den ena skålen. Bred banankrämen över en av bottnarna och lägg den andra ovanpå.
- Bred ut resten av grädden på toppen och garnera med jordgubbar och blåbär. Servera genast eller ställ tårtan kallt fram till servering.
Publicerat den
9 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar