Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig bananchokladkaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Receptet är taget från Köksalmanack 1980 och har visat sig vara en riktig favorit. Bra recept att ha till hands när det finns överblivna bananer som måste användas.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Mosa bananerna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Rör varsamt ner mjölblandningen och bananerna och ev hackad choklad i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter. Låt svalna i formen för bästa saftighet och sikta ev. över lite florsocker vid serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Mehukatti 7 mars 2009

    En riktigt god och saftig kaka! Blir definitivt bakad flera gånger.

  • miia69 16 mars 2009

    En favorit här hemma!

  • robbz 14 oktober 2011

    Det här har blivit en av våra favoriter!!! Receptet har spridit sig i hela familjen - både här i Sverige och i Estland... Grymt god kaka!!!

  • miniinatta 19 januari 2012

    Super god :)

  • orchideblomma 22 maj 2012

    Jätte god. Men att göra den i en så stor långpanna som du skrivit, fungerar inte. Behöver gräddas i mindre form.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.