Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig currykycklinggryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till en sommarvariant med de underbara pyttesmå färskpotatisarna. Med matchande kryddning blev den mycket uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta men skrubba inte potatisarna skalet ska gärna vara kvar. Koka potatisen i ca 5 minuter och häll av kokvattnet så den får ånga av. Häll av och spar spadet från champinjonerna. Hacka löken och skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda vetemjöl, curry och svartpeppar i en plastpåse. OBS: inget salt. Lägg kycklingbitarna i påsen och skaka om ordentligt så all kryddblandning fäster. Blanda svampspadet med grädde så det blir 5 dl. Fräs smör, lök och champinjoner i en stekgryta ca 5-6 minuter. Lägg i potatis och kyckling och fräs vidare i 5-6 minuter med omrörning då och då. Häll på gräddblandningen, smula i buljong och tillsätt senapen. Koka upp och sänk värmen så det småkokar. Låt småputtra med omrörning ibland i 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • boz1965 23 juni 2013

    Ska absolut testas! =)

  • boz1965 23 juni 2013

    Hade ingen kyckling hemma, så det fick bli fläskfilé. Det blev grymt gott i alla fall. Klar 5:a. :)

  • Anderstam 23 juni 2013

    Jag Tackar och Bugar för det omdömet! :) Du får fullt medhåll av min kära hustru, som just åt upp det kvarvarande från igår. Idén med fläskfilé ska provas, har frun bestämt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.