Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somriga ägghalvor à-la Parma

 
Skriv ut

En härlig variant av ägghalvor som jag hittade på för att ha till de gäster som inte gillar fisk och skaldjur på buffébordet. Nästa gång måste jag göra fler, för dessa gick åt omgående och uppskattades av alla. Jag gör på egengjord lufttorkad skinka, men det går ju även med köpt, men blir då avgjort dyrare.

Ingredienser

Instruktioner

Dela äggen på längden och peta ut äggulorna. Skär lövtunna skivor lufttorkad skinka som strimlas och finhackas. Mal den rostade löken till smulor i en mortel. Mosa ihop äggulor, skinka och lök till en grynig massa. Blanda ner gräddfil så det blir en ganska fast smet. Fördela smeten i äggvitorna och sprid över finklippt gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.