Alla gillar denna goda enkla och oemotstådliga limpa. Tillsätt mer kryddor eller nötter, frön ect om du vill.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
denna limpa gör jag ofta fick receptet av en vän... det är otroligt gott och med mörk sirap blir det mörkare bröd otroligt gott på julbordet... sen gör jag den på a-fil men man kan ta vilken fil eller yougurth man vill...
Gott och beroendeframkallande!
Det här receptet har jag använt i minst 25 år, snabbt att fixa till smeten och hinna göra annat under gräddningen OCH mina barn Älskar denna limpa. (Jag brukar fördela smeten i 3st avlånga 1,5liters brödformar) Går även bra att byta ut rågsikten till glutenfritt mjöl.
Bra recept :) Gjorde det samtidigt som jag knådade en 12l bröddeg på jobbet. Blev verkligen uppskattat med 2 olika sorters bröd den dagen. Det är bra att jag läste att man kan göra det gluten fritt, det ska jag tipsa dietkocken om så får även våra gluten och laktosintoleranta nybakat bröd till soppan
Verkar ju vara ett underbart bröd! Ska man slå på ugnen och sätta in degen på en gång eller när ugnen blivit 100 grader? :)