Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sonjas Filmjölkslimpa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Alla gillar denna goda enkla och oemotstådliga limpa. Tillsätt mer kryddor eller nötter, frön ect om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop fil med allt utom mjölet. Blanda väl och arbeta ner mjölet. Skrapa över degen i smord långpanna.
  2. Slå på ugnen på 100 grader och sätt in pannan på nedersta falsen i 45 minuter.
  3. Höj pannan till mitten av ugnen och öka värman till 150 grader. Grädda ytterligare 40 minuter. Tag ut långpannan och låt kakan svalna under bakduk.
  4. Dela kakan i 6 bitar. Limporna blir utmärkta om de fryses.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • MammaModesty 4 januari 2009

    denna limpa gör jag ofta fick receptet av en vän... det är otroligt gott och med mörk sirap blir det mörkare bröd otroligt gott på julbordet... sen gör jag den på a-fil men man kan ta vilken fil eller yougurth man vill...

  • Ulrika91 14 juni 2010

    Gott och beroendeframkallande!

  • ursula_an 13 november 2011

    Det här receptet har jag använt i minst 25 år, snabbt att fixa till smeten och hinna göra annat under gräddningen OCH mina barn Älskar denna limpa. (Jag brukar fördela smeten i 3st avlånga 1,5liters brödformar) Går även bra att byta ut rågsikten till glutenfritt mjöl.

  • klantig 3 maj 2012

    Bra recept :) Gjorde det samtidigt som jag knådade en 12l bröddeg på jobbet. Blev verkligen uppskattat med 2 olika sorters bröd den dagen. Det är bra att jag läste att man kan göra det gluten fritt, det ska jag tipsa dietkocken om så får även våra gluten och laktosintoleranta nybakat bröd till soppan

  • nettehassel 1 augusti 2012

    Verkar ju vara ett underbart bröd! Ska man slå på ugnen och sätta in degen på en gång eller när ugnen blivit 100 grader? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.