Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa - Hummersoppa Bernit

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Har givit den mitt namn egentligen bara därför att jag har exprimenterat så länge med soppan att jag tycker den är min egen - hur man nu kan ha en egen när det vimlar av olika hummersoppor. fiskar själv hummer på hösten så jag har haft råmaterial att experimentera med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt loss klor och stjärtar på humrarna. Dela huvudet i mindre bitar (dela först på längden sedan tvärs över) Ta ur stjärtarna och klorna, skär köttet i cm stora bitar. Tvätta skalen och rosta dem på en plåt i ugnen ca 125 min i 150 grader. krossa skalen i en mortel eller matberedare. Smält hälften av smöret i en gryta och lägg i skalen, fräs dem några minuter på het värme. OBS att om du fräser för mycket och för länge blir smaken stark. Häll på fiskfonden och koka ca 15 minuter. Sila av buljongen och reducera till ca 5 dl.
  2. Fräs resten av smöret i en stor gryta tillsammans med löken och morroten, tillsätt kryddorna. Späd med hummerbuljongen och vinet. Koka tills grönsakerna och löken är mjuka. Smaka av. Vispa grädden tjock. Håll soppan het tills den skall serveras
  3. Vid serveringen: Rör i grädden, hummerköttet och örterna i soppan, toppa med en klick grädde på varje tallrik och servera brödkrutonger eller oststänger till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.