Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa - Makrillsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite ovanlig men god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj makrillen, skär den i cm tjocka skivor tvärs över. Skala och skölj rot- och grönsakerna och strimla dem tunnt. Koka upp vatten och kryddor, lagerblad och hälften av persiljan. Lägg i rotsakerna och purjolöken. Låt sjuda i ca 5 minuter. Tllsätt makrillbitarna och koka upp. Ta grytan från spisen och låt den stå under lock i ca 5 minuter.
  2. Smaka av soppan, ta ur lagerblad och persiljan, vispa samman äggula och grädde och häll i soppan under omröring.
  3. Klipp persilja över soppan. Servera med grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.