Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa med räkor och ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ganska het soppa som passar lika bra till lunch som till kvällsmat.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär purjon, chilin och ingefäran och fräs alltsammans i oljan tills purjon har blivit mjuk. 2. Häll på vattnet och lägg i fiskbuljongtärningen. Rör om och låt koka på svag värme 5 min. 3. Häll i grädde tills du tycker att soppan får lagom konsistens. Jag brukar ta ½ dl ungefär. Det ska ju inte bli för vattnigt. Låt koka på svag värme i 10 min. 4. Smaka av soppan och krydda med mer salt om det behövs. Lägg i räkorna och låt dem bli genomkokta. 5. Servera soppan med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Awalone 14 februari 2011

    Väldigt enkel och god soppa. Den ska jag göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.