Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på en spik

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här soppan är en variant på potatis och purjosoppa, fast lite mera matig eftersom den även innehåller rimmat fläsk. Det bröd som vi använder till krutonger är naturligtvis ”Lillans limpor”. (Receptet finns i min kokbok). Annars går det även med fin ankarstock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det rimmade fläsket i ”spikstora” strimlor.
  2. Smält smöret i en stor gryta och fräs fläskstrimlorna tills de ser glansiga ut. De skall inte bli bruna. Peppra med pepparkvarnen över fläsket.
  3. Ansa under tiden den gula löken och purjon, skär dem i strimlor. Låt löken fräsa med i grytan ca 10 minuter, strör över timjan och mejram.
  4. Häll på vattnet och buljongen och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Skala potatisen och dela dem på längden till fyra klyftor som sedan skärs till fina trekanter, 1-2 cm tjocka. Lägg ner potatisen i soppgrytan och låt den sjuda i ytterligare 15- 20 minuter eller tills potatisen så smått börjar koka sönder.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll upp soppan i en soppskål och strö över hackad persilja.
  8. Servera med knaperstekta brödkrutonger skurna i tärningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.