Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på Halloweenpumpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna soppa gör jag på pumpaköttet som blir över när barnen har gjort sin halloweenpumpa. Även om det naturligtvis är godare med butternut squash-pumpa, så blir denna soppa riktigt god. Jag använder laktosfri grädde. Pumpakärnorna tar jag också rätt på och rostar, se separat recept.

Ingredienser

Instruktioner

Ta rätt på pumpaköttet från en "Halloweenpumpa". Pumporna innehåller ju olika mängd kött, så fyll på med potatis så att det totalt blir 800 g tillsammans med pumpaköttet. Skär potatis, pumpakött, lök och äpplet i mindre bitar. Fräs hacket och pressad vitlök i rapsoljan i en kastrull i några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Koka under lock på låg värme i ca 20 minuter tills pumpan är mjuk. Tillsätt citronskal, citronsaft, timjan, vin och grädde. Låt koka upp. Ta soppan av värmen och mixa den. Tillsätt salt och pepparmix. Servera soppan med en klick créme fraiche eller turkisk youghurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gourmet123 3 november 2016

    Soppan var riktigt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.