Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på hare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala moroten, löken, palsternackan och ingefäran. Skär lök, rotselleri och purjolök grovt, skiva ingefäran. Hugg skrovet och bogarna i små bitar och fräs dem tillsammans med löken rotsellerin purjolöken och ingefäran Slå på vattnet, koka upp, skumma och tillsätt kryddorna samt palsternackan och moroten. Låt soppan sjuda till det återstår ca 8 dl. När moroten och palsternackan är lagom kokta ta upp dem och spara till garnityr.
  2. 2. Sila av fonden och plocka de största köttbitarna från benen och avvänd som garnityr. Skiva den kokta moroten och palsternackan.
  3. 3. Fräs smålökarna i socker och smör slå på fonden. Red med lite arrowrot utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet, pastan, grova skivor av purjolöken samt den skurna moroten och palsternacka.
  4. Toppa med lite keso smaksatt med citron samt lite salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.