Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på rostade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här tomatsoppan är fylld med smak och lätt att laga. Utmärkt som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka rödlöken och vitlöken.
  2. Lägg tomaterna i en form med snittytan nedåt och strö över lök och vitlök. Ringla över olivoljan. Sätt in formen i ugnen och baka tomaterna cirka en timma, vänd dem efter halva tiden, tills de är mjuka och har sjunkit ihop. Låt svalna 15 minuter.
  3. Lägg tomaterna, löken och vitlöken i en mixer eller matberedare. Tillsätt basilikan och mixa till en slät puré.
  4. Häll tomatpurén i en kastrull och tillsätt buljongen. Koka upp och låt sjuda svagt i fem minuter, rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med fullkornsbullar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.