Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på trattkantareller med ostbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan blir så len och mild. Svamp och ostbrödet är så gott! Gör soppan medan brödet jäser och är i ugnen så går det snabbare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först svamp- och ostbrödet. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ned jästen i en bunke och slå på det ljumma vattnet och oljan, rör ut jästen. Finfördela svampen mellan fingrarna eller hacka svampen mycket fint och rör ner i bunken.
  3. Rör ner lite av mjölet med saltet och arbeta sedan in resterande mjöl. Arbeta degen 10 minuter (om den arbetas för hand). Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 45 minuter.
  4. Slå ut degen på en oljad och saltad plåt och platta ut till ett 2 centimeter tjockt bröd på plåten. Skär osten i bitar och tryck ned i brödet.
  5. Låt degen jäsa 30 minuter på plåten. Ställ in i ugnen och baka cirka 20 minuter. Låt svalna lite och skär i bitar.
  6. Gör soppan: Skala och finhacka löken och värm upp svampbuljongen den behöver inte koka. Smula sönder svampen i handen och slå sedan över svampbuljongen. Låt svampen svälla i cirka 10 minuter.
  7. Slå av vätskan från svampen i en bunke, vätskan skall användas senare. Krama överflödig vätska ur svampen.
  8. Fräs lök och svamp i en kastrull i smöret, slå på vitt vin och låt det dunsta in. Späd på med svampbuljongen och lägg i rosmarinkvisten, låt koka ihop i 10 minuter.
  9. Späd med grädden och smaka av med salt och vitpeppar från kvarn. Låt koka upp och red med maizena till simmig konsistens. Mixa sedan soppan slät i blender eller med stavmixer.
  10. Servera i soppkopp med svamp- och ostbrödet.
  11. Tips: Sila av eller lyft upp svampen med en hålslev innan soppan mixas skummig med en stavmixer. Bottna soppkopparna med svampen och slå den heta soppan över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Simon94 10 maj 2009

    Jag vet inte om det berodde på mina trattkantareller eller receptet, men min soppa fick en besk smak som inte var särskilt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.