- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Propotionerna mellan fisk och räkor kan varieras som du själv vill.
Instruktioner
- Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg"
Ångkoka musslorna hastigt under lock ca 4-5 minuter (använd bara ett par msk vatten) skaka om kastrullen några gånger under koktiden.
- Låt musslorna svalna och tag ur köttet, spara all vätska och sila genom tygsil och spara det.
- Lägg mjölet i en skål och vispa ned så mycket buljong att du får en tjock smet, vispa ner ytterligare lite buljong så du får en tjock men slät redning.
- Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök och purjolök tills löken är mjuk, utan att bryna.
Tillsätt musselspad och resten av fiskbuljongen och låt koka upp. Vispa långsamt i redningen och rör om väl och låt koka upp under kraftig omrörning. Sänk värmen och låt sjuda delvis täckt i15-20 minuter.
- Lägg i fisk och musslor, småkoka i ca 5 minuter, blanda i räkor och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter så allt blir varmt, strö dill över vid serveringen.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar