Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa - Redd fisk- och skaldjurssoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Propotionerna mellan fisk och räkor kan varieras som du själv vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg" Ångkoka musslorna hastigt under lock ca 4-5 minuter (använd bara ett par msk vatten) skaka om kastrullen några gånger under koktiden.
  2. Låt musslorna svalna och tag ur köttet, spara all vätska och sila genom tygsil och spara det.
  3. Lägg mjölet i en skål och vispa ned så mycket buljong att du får en tjock smet, vispa ner ytterligare lite buljong så du får en tjock men slät redning.
  4. Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök och purjolök tills löken är mjuk, utan att bryna. Tillsätt musselspad och resten av fiskbuljongen och låt koka upp. Vispa långsamt i redningen och rör om väl och låt koka upp under kraftig omrörning. Sänk värmen och låt sjuda delvis täckt i15-20 minuter.
  5. Lägg i fisk och musslor, småkoka i ca 5 minuter, blanda i räkor och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter så allt blir varmt, strö dill över vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.