Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppgryta med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och mustig gryta eller en matig soppa – välj själv. Den har allt, kyckling, potatis och grönsaker. Servera ett gott bröd till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i mindre bitar, skala och klyfta löken och skala och skiva potatis och morot. Skala och riv vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en stekgryta som hela rätten kan tillagas i. Bryn kycklingbitarna i oljan till vacker färg, låt sedan även lökklyftorna bli vackert gyllene i oljan.
  3. Häll på buljongen och tomaterna med sitt spad och krydda med salt, peppar och vitlök. Låt koka upp och sjud i 15 minuter.
  4. Lägg potatis- och morotsskivorna i grytan och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt ärterna och låt dem bli genomvarma före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.