Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppnazistens cream of sweet potato soup

(1 kommentar)  
 • Serverar: 6-8 portioner
 • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

"Soppnazisten" är en (ö)känd snabbmatskrögare i New York. Han var med i ett par avsnitt av 'Seinfeld', t.o.m. Folk står timtals i kö för att (eventuellt) få köpa en skål av hans, erkänt delikata, soppor. Men om han av nån anledning, inte gillar dig (t.ex. om du börjar ställa frågor) blir det inget och du får gå tomhänt därifrån. Kan serveras som förrätt. Ger då 12 - 16 portioner.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200°C.
 2. Baka sötpotatisen 45 - 60 minuter eller tills de är mjuka hela vägen igenom och låt dem svalna.
 3. Skala sötpotatisen och lägg dem i en stor skål. Mosa potatisen med en potatisstöt eller med elvispen till ett inte helt slätt mos. Det ska vara några enstaka klumpar kvar.
 4. Lägg över moset i en gryta (4-liters, minst) och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om. Kok upp på medelvärme (inte varmare, då bränns det i botten).
 5. När soppan har kommit i kok sätter du ner värmen så att den bara precis puttrar. Låt puttra i 50 - 60 minuter tills cashewnötterna är mjuka.
 6. Servera soppan het och med "tuff attityd" ;)

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • frucaos 1 oktober 2010

  Oj, glömde jag kommentera den här? Det var illa ... Ganska tidskrävande, men ibland är ju själva processen trevlig, så det gör inte så mycket - men definitivt ett helgprojekt. Tyckte verkligen om cashewnötterna som gav lite tugg till det hela, och så blev soppan skojigt trådig. God var den också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.