Söt vit choklad, friska hallon och en kryddig sabayon blir en fin avslutning. Chokladsorbeten behöver göras dagen innan och förvaras i frys för att få rätt konsistens. Använd en vit choklad av bra kvalitet, gärna Valrhona.
Instruktioner
- Börja med sorbeten. Koka upp florsocker, vatten, vermouth och vaniljstång. Sjud 10 min. Hacka chokladen i grova bitar under tiden.
- Låt sockerlagen svalna något innan chokladen rörs i. Låt chokladen smälta under omrörning. Blanda sedan i vodka och kyl sorbetsmeten i kallt vattenbad innan den körs i glassmaskin ca 20 min. Lägg över i skål och ställ i frys över natten.
- Sabayon: Koka upp socker, vitt vin, saft av citron och stjärnanis i en liten kastrull. Låt svalna. Plocka bort stjärnanisen. Vispa i gulorna och sätt kastrullen i sjudande vattenbad. Vispa tills såsen tjocknar och blir fluffig.
- Fördela hallon på tallrikar, lägg en sked sorbet över (den behöver inte tas fram i förväg) och häll sabayon runt om. Garnera eventuellt med ett halvt apelsinflarn och citronmeliss.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar