Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soupe au pistou

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Den här mustiga grönsakssoppan är en av favoritsopporna i Provence. Pistou är en röra av vitlök, olivolja, parmesanost och basilika som efter behag och smak blandas i soppan vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i kallt vatten i 12 timmar. Koka dem mjuka i saltat vatten i ca 1½ timma eller enligt anvisningarna på paketet. Låt dem rinna av.
  2. Ansa och skär grönsakerna i bitar och strimla fläsket. Värm oljan i en stor gryta. Fräs fläsket, lägg ner grönsakerna och låt dem "svettas" några minuter utan att brynas.
  3. Fyll på med vatten eller buljong och låt soppan sjuda under lock i ca 45 minuter. Lägg i bönorna och smaka av med kryddor.
  4. Lägg vitlök, basilika och salt i en mortel och stöt det till en slät massa eller kör blandningen i en mixer.
  5. Tillsätt parmesanost och tomatpuré och späd med oljan lite i sänder så att konsistensen blir som majonnäs.
  6. Servera pistou separat till soppan och låt var och en krydda sin soppa med röran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.