Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvascarpaccio med lingonchutney

 
Skriv ut

Souvas är lättrökt reninnanlår och kungen i det samiska köket. Fungerar utmärkt som carpaccio och hyvlad västerbottenost och lingonchutney förstärker de norrländska smakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt sockret och bryn en halv minut. Tillsätt lingon och balsamvinäger och låt småputtra ca en halvtimme. Kyl!
  2. Frys souvasen och skär den i tunna skivor, helst på skärmaskin. Bred ut på tallrikar, ringla rapsolja över, krydda lätt med någon nypa flingsalt och ett varv på pepparkvarnen. Lägg ruccolablad över och lite grovt riven västerbottenost. Servera med en klick lingonchutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.