Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlaki

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har en liten egen variant (tycker de grekiska är lite tamt kryddade. (Ha gärna i lite paprika pulver samt några droppar soya men oki då går man ytterligare en del från orginalet men blir underbart gott)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i kuber på ca 7x7 cm och lägg i en plastpåse. Häll över marinaden och låt stå i minst 3 timmar.
  2. Trä sedan upp köttkuberna på bambuspett (låt dessa först ligga i vatten i ca 30 minuter). Grilla helst på träkol, men det fungerar också i ugn på grillvärme, 225 grader i ca 20 minuter.
  3. Gott med tzaziki till.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Lindanemon 19 april 2008

    Hur lång tid tar det innan de är klara?

  • delikat 1 maj 2008

    Fem stjärnor! Jättegott!

  • ca70 6 juni 2008

    Mycket gott! Jag körde med alla kryddor utom spiskummin. Det blir inte sista gången vi grillar detta, får jag säga. Bra drag i marinaden!

  • Lindanemon 29 september 2008

    Fick avnjuta dessa underbara spett i lördags... Kommer definitivt att bjudas på av mig vid kommande grillning. Fem stjärnor :-)

  • Queenie 30 september 2008

    Håller med. Fem poäng direkt, åt dem också i lördags, himla goda.

  • monicadanell 14 juni 2009

    Hej nu har jag gjort souvalki riktigt gott kommer att göra den flera gånger nu i sommar tack för receptet anders mvh monica

  • The_mama97mia 4 oktober 2009

    Tog inte spiskummin, la till rosmarin och lite rökt paprikapulver och sen var jag tvungen att göra spetten i ugn, mkt god marinad, doftade ljuvligt när jag tog ut dom ur ugnen, tyvärr blev dom lite torra men det var ugnens och mitt fel. Smaksättningen är kanon, en given fempoängare.

  • matmarie 1 januari 2010

    En FANTASTISKT GOD rätt!!! Gjorde den idag och den gick hem hos oss alla!!! Och vi var alla överens om att den här ska stå på vårt bord snart igen!!! En klart femma!!! Ha det gott!! Marie

  • Bumbis 15 september 2010

    Håller med dig, lite extra krydda behövs. Detta var jättegott. Har lovat min man att göra det snart igen för han fick inte smaka när jag serverade det i fredags. Tack.

  • eva_jonte 6 maj 2011

    Mums!!!! Gott som bara den!! Hade inte kebabkrydda, var hittar man den? Men det smakade mkt och gott ändå! Har gjort detta 2 ggr och ska just nu göra marinaden :-) har använt kyckling varje gång.

  • Kakan1986 29 augusti 2012

    Jag och mina systrar åt detta igår, jättegott och jag kommer garanterat göra om det!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.