Grillat kött från Grekland.
Instruktioner
- Lägg träspetten i blöt.
- Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar och lägg dem i en skål.
- Blanda samman olja, citronsaft, krossad vitlök, smulat lagerblad, hackad oregano, salt och peppar.
Häll marinaden över köttet och rör om.
Låt stå och dra åt sig smakerna minst 30 minuter.
- Gör under tiden tzatzikin. Riv gurkan grovt och strö över lite salt. Lägg det i en sil eller duktslag och låt det rinna av.
- Krama vätskan ur gurkan och rör samman den med yoghurt, krossad vitlök och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
- Trä upp köttet på vattenlagda träspett.
Grilla spetten till vacker färg, ca 15 minuter.
- Lägg spetten på fat och strö över hackad lök och persilja.
Bjud tzatziki, pitabröd och sallad till.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
22 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar