Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlaki

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Grillat kött från Grekland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg träspetten i blöt.
  2. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar och lägg dem i en skål.
  3. Blanda samman olja, citronsaft, krossad vitlök, smulat lagerblad, hackad oregano, salt och peppar. Häll marinaden över köttet och rör om. Låt stå och dra åt sig smakerna minst 30 minuter.
  4. Gör under tiden tzatzikin. Riv gurkan grovt och strö över lite salt. Lägg det i en sil eller duktslag och låt det rinna av.
  5. Krama vätskan ur gurkan och rör samman den med yoghurt, krossad vitlök och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Trä upp köttet på vattenlagda träspett. Grilla spetten till vacker färg, ca 15 minuter.
  7. Lägg spetten på fat och strö över hackad lök och persilja. Bjud tzatziki, pitabröd och sallad till.
  8. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.